Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η «Έννοια» Του Mainstream…

Η «Έννοια» Του Mainstream…
Σαν mainstream μπορεί να θεωρηθεί κάποιος που είναι στη μόδα, αυτός που δεν ήταν ποτέ, αλλά έγινε μόδα ακριβώς γι’ αυτό. Είναι λίγο βραχυκύκλωμα, ισχύει… Με άλλα λόγια mainstream χαρακτηρίζεται η επικρατούσα τάση, το κυρίαρχο ρεύμα, η γενική τάση της μόδας, ο συμβατικός. Με την λέξη αυτή συνοδεύεται η μουσική, ο τρόπος ζωής, οι άνθρωποι, η συμπεριφορά, κ.α. 
mainstream-19201080
Το “mainstream” κρίνεται και κατακρίνεται καθημερινά και από πολλούς, καθώς κανείς δεν επιθυμεί να κολλάει αυτή η λέξη δίπλα στο όνομα του ακόμα και αν τον χαρακτηρίζει θετικά ή αρνητικά. Ακόμα και το να «κράζεις» το mainstream, είναι mainstream. Όπως και πολλά άλλα που θεωρούνται δικαίως ή αδίκως συμβατικά, όπως οι φωτογραφίες με τη φάσα των κλαμπ, ο Παντελίδης, τα μούσια, οι βρικόλακες και ένα σωρό ακόμα υποκειμενικά γούστα που κάποτε δεν ήταν μόδα.
Το κακό με τον χαρακτηρισμό του mainstream, είναι ότι δεν ξέρεις που και πότε θα χτυπήσει. Καθώς αυτό που τόσα χρόνια έχεις επιλέξει να είσαι, να φοράς, να ακούς να γίνει κάποια στιγμή μόδα και να είσαι πλέον mainstream. Αν πάλι σ’ αρέσει να είσαι στη μόδα, τότε θα πρέπει με το που θεωρείται κάτι νέο σαν συμβατικό, τότε θα πρέπει να αλλάζεις σύμφωνα με αυτό άσχετα με το ποιος είσαι. Άρα είτε σ’ αρέσει, είτε όχι, είτε είσαι mainstream, είτε όχι (κάποια στιγμή θα γίνεις), φτάνουμε πάλι στο μηδέν. Το να μπείς στη διαδικασία να ξεχωρίσεις ποιος είναι και ποιος όχι θα σε φέρει αντιμέτωπο προφανώς με το χάος.
hipster-mermaid
Από πού πηγάζει η έννοια και ποιος κρίνει τι είναι mainstream κάθε φορά? Κανείς δεν ξέρει και κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται. Το να υπάρχει μια στάνταρ δικαιολογία για κράξιμο και χολή απέναντι στη μόδα και την μαζοποιήση στο πέρασμα του χρόνου είναι η πιο συμβατική συμπεριφορά για έναν άνθρωπο και μάλιστα πιο συγκεκριμένα για έναν νέο την εποχή μας. Αυτό που ενδείκνυται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο καθένας ατομικά να ξεπεράσει την παλιά συνήθεια να ασχολείται με τους άλλους και όχι με τον εαυτό του, να χτίσει έναν χαρακτήρα που ταιριάζει στα γούστα και στην προσωπική ηθική του (γιατί μόνο τέτοια υπάρχει). Το να κράζεις το διαφορετικό από σένα χωρίς να έχεις φτιάξει την προσωπικότητα σου εσύ ο ίδιος, δεν οδηγεί σε καμία επανάσταση.-
Αναδημοσίευση από: www.decay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου