Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

timimas.gr/ το site της τιμής!






     Ένα ενδιαφέρον, σύγχρονο, εύχρηστο και έμπιστο site σύγκρισης τιμών supermarket στην Ελλάδα έκανε την εμφάνισή του τον Ιούνιο του 2013. Οι δημιουργοί του τονίζουν ότι « αν και το όνομα παραπέμπει άμεσα στην τιμή ενός προϊόντος, περισσότερο έχει να κάνει με την τιμή που νιώθουμε όταν ένας καταναλωτής εμπιστεύεται την ιστοσελίδα μας για να ετοιμάσει τη λίστα αγορών του. »
    Το www.timimas.gr καταγράφει τις τιμές των προϊόντων supermarket καθώς επίσης και τις προσφορές τους, και τις συγκρίνει σε ένα εύχρηστο διαδικτυακό περιβάλλον. Βασική του λειτουργία είναι η προετοιμασία της λίστας αγορών από το σπίτι, αναγνωρίζοντας σε ποιο κατάστημα supermarket θα κοστίσει λιγότερο, κάνοντας τα ψώνια εύκολα, γρήγορα και όσο φθηνότερα γίνεται.

Τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα:

· Εύχρηστο, γρήγορο, με άρτια και άμεση πληροφόρηση

· Συντηρεί πολλαπλάσια ποικιλία προϊόντων από άλλα αντίστοιχα sites

· Δυνατότητα αποστολής λίστας στο κινητό

· Παράθεση ιστορικού τιμών, για να σιγουρευτεί ο χρήστης ότι η τιμή που βρήκε είναι πραγματική ευκαιρία

· Πρόσβαση στα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ της Αθήνας, μόλις με 1 κλικ


ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ SITE 

    Είχατε ποτέ φανταστεί ότι θα μπορούσατε να καταρτίσετε στον υπολογιστή του σπιτιού σας τον κατάλογο των αγορών του super market και το κυριότερο, να γνωρίζετε άμεσα σε ποιο κατάστημα θα κόστιζε λιγότερο;
Το timimas.gr είναι ο νέος τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα από τις αγορές βασικών προϊόντων καθημερινής χρήσης. Στο timimas.gr μπορείτε είτε να φτιάξετε τη λίστα αγορών σας και να ανακαλύψετε πού αυτή κοστίζει λιγότερο. Επιπρόσθετα, να κάνετε άμεση σύγκριση τιμών στα διαφορετικά καταστήματα super market.
Περιηγηθείτε στις πέντε μεγάλες κατηγορίες προϊόντων (Φρέσκο, Ψυγείο, Παντοπωλείο, Ομορφιά και υγεία, Φροντίδα σπιτιού), βρείτε το προϊόν που σας ενδιαφέρει, προσθέστε το στη λίστα αγορών και δείτε σε ποιο κατάστημα κερδίζετε περισσότερα χρήματα.
Σαν καταναλωτές είχαμε παρατηρήσει ότι τα στοιχεία που δημοσιεύονται σε online βάσεις δεδομένων δεν ήταν πάντοτε έγκυρα. Διαβάζαμε για προσφορές σε καταστήματα super market, αλλά όταν τα επισκεπτόμασταν για τις αγορές μας, οι προσφορές δεν ίσχυαν πλέον. Η ταχύτητα της αλλαγής της αγοράς ήταν τέτοια που τις πιο πολλές φορές η πληροφορία ήταν παρωχημένη. Γι’ αυτό αναπτύξαμε ένα μοντέλο παρατήρησης που μας επιτρέπει να έχουμε άμεση πρόσβαση στις τιμές των βασικών προϊόντων super market.
Η ομάδα του timimas.gr καταγράφει καθημερινά τις τιμές και τις προσφορές στα μεγαλύτερα καταστήματα super market, ώστε με το πάτημα ενός κουμπιού να έχετε πρόσβαση σε όλη την πληροφορία που χρειάζεστε. Περιηγηθείτε στο  timimas.gr για να κάνετε σύγκριση τιμών σούπερ μάρκετ, να βρείτε όλες τις προσφορές σούπερ μάρκετ και να εξοικονομήσετε χρήματα από τις καθημερινές σας αγορές.




Το timimas.gr δεν είναι απλά ένα εργαλείο εξοικονόμησης χρημάτων ή ενημέρωσης. Πρόκειται για έναν ιστότοπο εύχρηστο, γρήγορο, με άρτια και άμεση πληροφόρηση που 
συντηρεί πολύ μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων από άλλα αντίστοιχα sites. Τελικά ο χρήστης μπαίνει, φτιάχνει το καλάθι του, βρίσκει σε ποιο κατάστημα εξοικονομεί περισσότερα χρήματα και στέλνει για ευκολία τη λίστα στο κινητό του (μέσω email). Για να σιγουρευτεί ότι η τιμή που βρήκε είναι πραγματική ευκαιρία, του παραθέτουμε και το ιστορικό τιμής των τελευταίων εβδομάδων. Μάλιστα όπως επιβεβαιώνει και το ΙΕΛΚΑ 
(Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) οι Έλληνες μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 40% της αξίας των αγορών τους αν: 

• Συγκρίνουν τις τιμές των διαφορετικών προϊόντων στο ράφι 

• Επιλέξουν εκπτωτικές προσφορές και προωθητικές ενέργειες 

• Επισκεφτούν περισσότερα από ένα καταστήματα (http://www.ielka.gr/?p=1592)



    Η ομάδα μας στελεχώνεται από τους Θοδωρή και Μανώλη στην Απογραφή και Διαχείριση, τη Σοφία στη διεύθυνση Marketing και Επικοινωνίας, το Στάμο στη διεύθυνση Πωλήσεων και Ανάπτυξης Πελατών και το Νικόλα και τον Αριστείδη στο Στρατηγικό Σχεδιασμό και την Ανάπτυξη. Όλοι μαζί, προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε ποιοτική καταγραφή, γρήγορη ανάρτηση και να προσφέρουμε μία υπηρεσία που όμοιά της δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Μας αρέσει να λαμβάνουμε τα θετικά σχόλια, όπως επίσης και τις παρατηρήσεις για το τι θα ήθελαν οι χρήστες μας να κάνουμε καλύτερα. Το πρώτο μας δίνει ενέργεια και το δεύτερο κατεύθυνση.



ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Ε: Παιδιά, καλώς ήρθατε. Πείτε μας δυο λόγια για εσάς.

Ν: Καλώς σας βρήκαμε! Με τον Α μετράμε 10 χρόνια συνεργασίας στον κλάδο του λιανεμπορίου και έχουμε αναπτύξει ταυτόσημη αντίληψη σε πολλά θέματα αλλά κυρίως στη σημασία που έχουν οι νέες ιδέες και η καινοτομία. Το να δραστηριοποιηθούμε στο χώρου του διαδικτυακού εμπορίου ήταν φυσική εξέλιξη.

Ε: Τι ακριβώς είναι το timimas.gr;

Ν: Το «Timimas» είναι η υλοποίηση μιας ιδέας που είχαμε εδώ και καιρό. Είναι ένα 100% προσωπικό μας project το οποίο ξεκινήσαμε από το μηδέν. Είναι ένα εργαλείο που απαντά στην ερώτηση: «Σε ποιο κατάστημα κοστίζουν τα ψώνια του supermarket λιγότερο;», ή με άλλα λόγια ένα site που καλύπτει την ανάγκη του καταναλωτή για εξοικονόμηση χρημάτων, ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διανύουμε.
Α: Το «Timimas» βγήκε στον αέρα επίσημα τον Ιούνιο του 2013 και αν και το όνομα παραπέμπει άμεσα στην τιμή ενός προϊόντος, περισσότερο έχει να κάνει με την τιμή που νιώθουμε όταν ένας καταναλωτής εμπιστεύεται την ιστοσελίδα μας για να ετοιμάσει τη λίστα αγορών του.

Ε: Τι υπηρεσίες ακριβώς προσφέρει το «Timimas» και σε ποιους απευθύνεται;

Α: Άμεση σύγκριση τιμών από διαφορετικά καταστήματα supermarket, καταγραφή όλων των προσφορών και τη δυνατότητα παρατήρησης σε ποιο κατάστημα η λίστα αγορών θα κοστίσει λιγότερο.
Ν: Μην μας διαφεύγει ότι σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, η σωστή προετοιμασία των αγορών (όπως γίνεται στο timimas.gr) μπορεί να γλιτώσει ακόμη και 40% της αξίας των αγορών supermarket. Φυσικά, το «Timimas» απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές που θέλουν να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα αλλά και σε οποιονδήποτε θέλει να έχει άμεση πληροφόρηση για τις τιμές των προϊόντων στην αγορά.

Ε: Υπάρχουν άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες - υπηρεσίες στην Ελλάδα;

Α: Υπάρχει το παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Οικονομικών, και αντίστοιχα sites που βασίζονται σε αυτό, αλλά παίρνει τόσο καιρό να συλλεχθεί η πληροφορία που όταν αναρτάται είναι ήδη παρωχημένη.
Ν: Ως εκ τούτου δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άλλο αντίστοιχο «εργαλείο» που να δίνει τόση έμφαση στη λεπτομέρεια, να έχει τόσο άρτια και άμεση πληροφόρηση ενώ παράλληλα να είναι τόσο φιλικό προς το χρήστη. Τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Ε: Πως βλέπετε μέχρι στιγμής την ανταπόκριση του κοινού; Υπάρχει ενδιαφέρον;

Α: Αν και δεν είναι πάνω από μερικές εβδομάδες που το timimas.gr είναι στον αέρα τα πρώτα δείγματα από την ανταπόκριση του κοινού είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Μας αρέσει να λαμβάνουμε τα θετικά σχόλια, όπως επίσης και τις παρατηρήσεις για το τι θα ήθελαν οι χρήστες μας να κάνουμε καλύτερα. Το πρώτο μας δίνει ενέργεια και το δεύτερο κατεύθυνση.

Ε: Θα θέλατε να συμπληρώσετε κάτι άλλο;

Ν: Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας, αλλά και σε όσους μας στηρίζουν και δουλεύουν σε αυτή μας την προσπάθεια!

Στο παρακάτω 
 βίντεο αυτό περιγράφονται αναλυτικά οι βασικές λειτουργίες της ιστοσελίδας www.timimas.gr 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου