Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ­­­­­­­­­­­­­­ «ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – Η Κόκκινη Συλλογή»



 Συγγραφέας: Γιώργος Καστρουνής |
Τίτλος: «ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ-Η Κόκκινη Συλλογή»

Σελίδες: 216 | Τιμή: 14 ευρώ | Διαστάσεις βιβλίου: 160 mm x 160 mm
Βιβλιοδεσία: Χαρτόδετο κοίλη ράχη | ISBN: 978-960-93-6449-2
Εκδότης: Εκδόσεις ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ





Το ατέρμονο παιχνίδι εξουσίας και η συναισθηματική διελκυστίνδα ανάμεσα στα δύο φύλα, οι ατελέσφοροι έρωτες, τα ασίγαστα πάθη και οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες είναι μερικά μόνο από τα θέματα που πραγματεύεται το πρώτο βιβλίο-λεύκωμα «Μυστικά Γυναικών - Η Κόκκινη Συλλογή»  (από τις Εκδόσεις ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ) του Γιώργου Καστρουνή.

Ζευγάρια που ερωτεύονται, πλήττουν ή διαπληκτίζονται. Άνθρωποι που διεκδικούν πόντους στο αιώνιο παιχνίδι εξουσίας των δύο φύλων, διασταυρώνουν τα ξίφη τους επί χάρτου στο νέο βιβλίο του συγγραφέα. Άντρες και γυναίκες συζητούν και πράττουν, πότε με διάθεση χιουμοριστική και πότε με διάθεση φιλοσοφική, χωρίς σεμνοτυφία αλλά με συναίσθημα, χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Πόλεμος ή συμφιλίωση, συναίνεση ή σύγκρουση;... 

Εσείς θα κρίνετε, μόλις το διαβάσετε!...



 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ -Συγγραφέας



Ο Γιώργος Καστρουνής γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της  Αιγύπτου. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες (Bachelor of Arts) στην Αγγλία στο Kingston University. Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά (Master of Arts) στο London School of Economics στην Αγγλία και στο New School for Social Research της Νέας Υόρκης.

Η αγάπη του όμως για το θέατρο τον ώθησε να σπουδάσει Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο American Academy of Dramatic Arts στη Νέα Υόρκη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα (North Dakota State University) στην Αμερική, όπου και απέκτησε το πτυχίο Master of Arts στις Θεατρικές Τέχνες.

Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή και το θέατρο άρχισε το 1981. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Το 2008 εξέδωσε ένα λεύκωμα / gift book («ΕΡΑΣΤΕΣ - Ιστορίες και Εικόνες») με τις Εκδόσεις Καλέντη. Το 2010 και το 2012 εξέδωσε δυο βιβλία-ημερολόγια για το 2011 και το 2013, αντίστοιχα, με τις Εκδόσεις Κοντύλι και με τίτλο «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ». Επιπλέον, έχει γράψει θεατρικά έργα τα οποία έχουν παιχτεί από πανεπιστημιακές θεατρικές ομάδες καθώς και από ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς θιάσους στην Αμερική και στην Ελλάδα. Έχει επίσης συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης, και σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές ως ηθοποιός.
Από το 1992, είναι διευθυντής του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ» (www.amfitheatron.gr) με παραρτήματα στον Πειραιά και στην Καισαριανή. Το 2009 πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής. Δημιούργησε τη Θεατρική Σκηνή «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ» (www.amfitheatrikiskini.gr) για παιδιά και ενήλικες, επίσης στον Πειραιά και στην Καισαριανή. Τέλος, το 2014, ίδρυσε τον δικό του εκδοτικό οίκο (Εκδόσεις ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ). Τα «Μυστικά Γυναικών - Η Κόκκινη Συλλογή» είναι το πρώτο βιβλίο που εκδίδει με τις δικές του εκδόσεις.

Official Links


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ 



Όταν σε βλέπω, είσαι ψεύτικη. Όταν σε σκέφτομαι, είσαι αληθινή. Δεν πρέπει να σε βλέπω τόσο συχνά. (Φώτο σελ. 22)


Με περικλείουν τοίχοι. Τους γκρεμίζω. Δεν τους έχω πια μπροστά μου ή πίσω μου ή γύρω μου! Τώρα είμαι ελεύθερος... αλλά και άστεγος... (Φώτο σελ. 62)




Συρτάρια ανοιχτά, συρτάρια κλειστά... Τα μισάνοιχτα μ' αρέσουν, που με καλούν να τ' ανοίξω πιο πολύ και να μάθω την αλήθεια ή να τα κλείσω ερμητικά και να ζήσω με το ψέμα... (Φώτο σελ. 72)



Γράφω στους τοίχους «σ' αγαπώ» ανυπόγραφα... κι εσύ νομίζεις ότι το 'γραψε κάποιο ερωτευμένο γυμνασιόπαιδο και γελάς!... (Φώτο σελ. 86)



Στα μάτια σου χιλιάδες δρόμοι κι εσύ μου λες: «Έλα!...». Κι εγώ σε ρωτάω: «Μα ποιον ν' ακολουθήσω;...». Κι εσύ μου απαντάς: «Αυτόν που δε φαίνεται...»,(Φώτο σελ. 104)


Σου λέω: «Σ' αγαπάω ως τον ουρανό...» κι εσύ μου λες: «Δε σε πιστεύω». Κι εγώ σου λέω: «Μα δε σ' το λέω για να με πιστέψεις, αλλά για να μ' ακούσεις...». (Φώτο σελ. 108)


Γράφω στους τοίχους «σ' αγαπώ» ανυπόγραφα... κι εσύ νομίζεις ότι το 'γραψε κάποιο ερωτευμένο γυμνασιόπαιδο και γελάς!... (Φώτο σελ. 86)



Αχαλίνωτες σκέψεις, αχαλίνωτα πάθη, αχαλίνωτοι πόθοι... Χαλιναγωγημένες οι αιχμάλωτες πράξεις... (Φώτο σελ. 82)



Φοράμε μάσκες, προσποιούμαστε, παίζουμε ρόλους... Βγάζουμε τις μάσκες, δεν προσποιούμαστε, δεν παίζουμε ρόλους, γι' αυτό χωρίζουμε... (Φώτο σελ. 80)



Της δίνει ένα τριαντάφυλλο, του δίνει ένα φιλί. Αν το φιλί είχε διάρκεια, θα άξιζε όσο το τριαντάφυλλο... (Φώτο σελ. 74)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου