Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΕΑΣ " μικρό καλοκαίρι προσωπικών ιστοριών ". Εκθεση φωτογραφίας.Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα… μια πόλη παραμύθια 2015»
Ο Ηλίας Γεωργουλέας παρουσιάζει την πρώτη ατομική του έκθεση με τίτλο "μικρό καλοκαίρι προσωπικών ιστοριών".
Το "μικρό καλοκαίρι προσωπικών ιστοριών" είναι εικόνες που αφηγούνται ένα αψεγάδιαστο τρυφερό καλοκαίρι τόσο αληθινό, όσο και παραμυθένιο. Βουτιά στα οικεία και αγαπημένα σαν πρωτοειδωμένα, έτσι όπως ήθελε να τα δείξει ο φακός …
Αφήστε λοιπόν να σας αφηγηθεί το μικρό αυτό καλοκαίρι όλες τις προσωπικές ιστορίες που κρύβονται μέσα του και σίγουρα κάπου θα βρείτε κι εσείς μια δική σας …

Εγκαίνια έκθεσης και έναρξη Φεστιβάλ Δευτέρα 16 Μαρτίου και ώρα 19:00.
Διάρκεια έκθεσης 16 – 22/03/2015
Ωράριο λειτουργιάς καθημερινά 10:00-20:00 

Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3452150


Στων παραμυθιών την αγκαλιά κοιμάται το «μικρό καλοκαίρι προσωπικών ιστοριών» τους χειμώνες της νάρκης των θαυμάτων και στα όνειρα όσων μαγεύτηκαν απ’ αυτό. 

Χουζουρεύει στα βλέφαρα των αναμνήσεων και ζεσταίνεται στα τζάκια των φίλων. 
Κι έρχεται η ώρα της άνοιξης να ξυπνήσει και να φανερωθεί στο παραμυθένιο του κάστρο και να γλυκοφιλήσει τα σύννεφα απ’ το ψηλό του παράθυρο. 
Να κυματίσει η θάλασσα η μπλε η γαλανή η δική μας, αυτή που το παιδί μας δοκίμασε να γευτεί και μπλέχτηκε στη γεύση της και από τότε είναι εκεί πιασμένο.
Να λουλουδίσει ο ουρανός από φεγγίτες και ν’ ανυψώσει τα βλέμματα σαν χαρταετούς κι εκεί να σταθούν αγέρωχα.

Να περπατήσει η φύση στα δαφνόφυλλα και τις λεβάντες στις λυτρίδες και τα βράχια, να μάθει περπάτημα κάθε ξένος νιώθοντας τη ζεστασιά στις πατούσες του.
Κάθε ένας που το βλέπει σαν ξένος, και να γι’ αυτόν ξυπνάει για να του φανερωθεί όπως είναι πραγματικά και να του πει: Ιδού το μικρό μας καλοκαίρι!!! Ανυποψίαστο κι άβγαλτο πρωτοειδωμένο κι απαραμόρφωτο απ’ τα συνηθισμένα! Με τη μελαγχολία του μικρού όχι σε ένταση αλλά σε χρόνο, κάθε εικόνα αγγίζει και ξεδιπλώνει μια ιστορία παιδικότητας και ξεγνοιασιάς. Αυτό το καλό έχουν τα παραμύθια εξαγνίζουν το βλέμμα διορθώνοντας τη μεγαλίστικη ρουτίνα.
Είστε έτοιμοι; Αφήστε τον εαυτό σας να δει με τα μάτια της παιδικής σας ψυχής, αφεθείτε στην αλήθεια του …
Άννα Καράκοντη2ο Φεστιβάλ Αφήγησης "Αθήνα... μια πόλη παραμύθια 2015"

Αφιερωμένο στην και εμπνευσμένο από την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης

(20 Μαρτίου)
Αφηγήσεις για παιδιά 6+ και ενήλικο ακροατήριο
(μύθοι, λαϊκά παραμύθια, συναξάρια)
Καλλιτεχνικές Εκθέσεις, Μουσικές, Ημερίδα, Τιμητικές ΕκδηλώσειςΠερισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ εδώ Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου