Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΧΑΤΖΗΘΩΜΑ ΖΩΗ ''Ένα κατοικίδιο θηρίο''


Είναι ωραίο να έχεις κατοικίδιο. Σχέση αγάπης και λατρείας. Ο άνθρωπος και το ζώο ζουν αρμονικά: τρώνε μαζί, πάνε βόλτες και διακοπές μαζί, κοιμούνται συχνά μαζί, πάνε για ψώνια μαζί, παίζουν, χαίρονται και επικοινωνούν. Ως προς τη σχέση του με τα ζώα ο άνθρωπος έκανε αρκετά βήματα προόδου. Με τους ανθρώπους είναι δύσκολο ακόμη, ενώ συνεχίζονται οι διαχωρισμοί και οι διακρίσεις. Οι ρατσιστικές συμπεριφορές, ο φασισμός και τα κάθε είδους στερεότυπα καλά κρατούν.

Ο ρατσιστής μένει ασυγκίνητος και γελά σαρδόνια στις εκατοντάδες πνιγμένων μεταναστών στη Μεσόγειο. Και αδιαφορεί για τα τρομαγμένα μάτια της μάνας με το μωρό αγκαλιά στα άθλια κέντρα κράτησης μεταναστών. Και μιλάει για ''ράτσα'', όπως ακριβώς για τα ζώα!

Για να μιλήσουμε όμως σοβαρά: θα πρέπει να αγαπάμε έναν ρατσιστή. Ναι. Αρκεί να παραδεχτεί ότι είναι κι αυτός ζώο! Καθαρά και ξάστερα όμως, χωρίς περιστροφές. Τότε θα τον αγαπάμε και θα του δείχνουμε στοργή, όπως ακριβώς και στο κατοικίδιό μας!

Από το νηπιαγωγείο έχουμε μάθει για την παντοδυναμία της αγάπης. Καιρός τώρα να μάθουμε στα παιδιά μας και για την επικινδυνότητα της ανοησίας και της απανθρωπιάς. Μαζί και συντονισμένα να σκοτώσουμε όλες τις πρακτικές μίσους.


H  φωτογραφία από http://klairedelys.deviantart.com/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου