Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ιστίου Τόπος,Δημιουργική Γραφή με τη Σοφία Νινιού -Χριστίνα Θεοδώρου, «Η πεταλούδα»

Έργο Χριστίνας Θεοδώρου «Η πεταλούδα»

Ήταν ένα όμορφο πρωινό ανοιξιάτικο στον ουρανό έλαμπε ο ήλιος Ξαφνικά γέμισε πεταλούδες. Μια από όλες ξεχώρισε και κάθισε στην άκρη. Την έλουζε ο ήλιος και, όπως ήταν πολύχρωμη, έλαμπε.
Εκείνη τη στιγμή έτυχε να περνάει ένα παλικάρι όμορφο μελαχρινό. Είδε την πεταλούδα και σταμάτησε. Θαμπώθηκε από τα πολύχρωμα χρώματα. Διστακτικά την πλησίασε, την κοίταξε αλλά δε μίλησε. Το παλικάρι ευγενικό, δεν την πίεσε. Την κοίταξε, την θαύμασε, έκανε μια βόλτα και έφυγε. Σε λίγο ξαναγύρισε με ένα μπουκέτο λουλούδια. Αυτό ήταν. Την πλησίασε, την χαιρέτησε, της πρόσφερε τα λουλούδια.
Ήταν η αρχή του έρωτά τους στρωμένη με ροδοπέταλα. Όλα ήρθαν, όπως τα περίμεναν ο κάθε ένας από την μεριά του. Ο έρωτάς τους άνθισε. Ο καρπός του ήρθε στον κόσμο. Ένα πανέμορφο κοριτσάκι! Μια κούκλα αληθινή!
Η πεταλούδα άστραφτε από ευτυχία! Φυσικά και το πανέμορφο παλικάρι Μαζί τους και οι δυο οικογένειές τους, που τους υπεραγαπούσαν.


Ιστίου Τόπος,Δημιουργική Γραφή με τη Σοφία Νινιού


Ο διαδικτυακός αυτός τόπος δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί τα κείμενα, που μέσω του μαθήματος της δημιουργικής γραφής, που διδάσκω, εμπνεύστηκαν και έγραψαν οι εκπαιδευόμενοι.
Αφορμή στάθηκε η συνεργασία μου την Άνοιξη του 2015 με τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Δήμων
Μοσχάτου-Ταύρου
Καλλιθέας
Αλίμου
Στο χώρο όμως αυτό φιλοξενούνται και τα κείμενα φίλων, που εξ αποστάσεως συμβουλεύω και διδάσκω.
Επέλεξα το μάθημα αυτό, γιατί πιστεύω στην απελευθερωτική του επίδραση στην ψυχή του ανθρώπου, γιατί τον εισάγει στην Τέχνη και του ανοίγει δρόμους στην έκφραση των συναισθημάτων του και στη διατύπωση της σκέψης του. 
Σοφία Νινιού


1 σχόλιο: