Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΓΙΩΡΓΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ( ΓΙΩΡΓΗΣ ΖΤΡΕΚΟΣ ) - «Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» (Τριλογία) Η Γένεση του Κακού



"Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ" (Τριλογία) Η Γένεση του Κακού
Συγγραφέας: Γιώργης Παπανικολάου (Γιώργης Ζτρέκος)
Εκδότης: Οσελότος εκδόσεις

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Οσελότος» το νέο βιβλίο του Γιώργη Παπανικολάου (Γιώργης Ζτρέκος) με τίτλο «Ο Παράδεισος», που είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας με γενικό τίτλο «Η Γένεση του Κακού».

Υπόθεση: 

Η όλη ιστορία βασίζεται και αναπτύσσεται πάνω στην ιδέα ότι, η έννοια του κακού, όπως την αντιλαμβάνεται και την προσδιορίζει ο άνθρωπος,  δεν υπήρξε ένα απ’ τα βασικά στοιχεία της δημιουργίας του κόσμου, αλλά, ο Μεγάλος Δημιουργός και η Πνοή του περιέβαλαν τον σύμπαντα κόσμο μόνο με στοιχεία που συνιστούν τις έννοιες της ισορροπίας, της αρμονίας, της καλοσύνης και της αγάπης.
Το κακό, σαν έννοια, αρχίζει να υπάρχει σιγά – σιγά μέσα στη σκέψη του Πρωτογενή Αρχάγγελου Εωσφόρου, ο οποίος σταδιακά μεταμορφώνεται και από Αρχάγγελος του φωτός μεταλλάσσεται σε Αρχάγγελο του σκότους. (Το πώς και το γιατί γίνεται αυτό, αναπτύσσεται στην μυθιστορηματική εξέλιξη του έργου).
Άμεσο επακόλουθο αυτής της μεταμόρφωσης ήταν η αρχή μιας σκληρής αντιπαλότητας μεταξύ των αγγέλων του καλού και του κακού και η έναρξη ενός πολέμου που συνεχίζεται ανελέητα, δημιουργώντας ρήγματα στους κόσμους του φωτός και της καλοσύνης.
Το όλο έργο χωρίζεται σε τρία βιβλία (Ο Παράδεισος – Η Μετάλλαξη – Ο Πόλεμος), που το καθένα μπορεί να σταθεί και ξεχωριστά σαν ένα αυτοτελές έργο.

Βιβλίο πρώτο: «Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ»    

Στο βιβλίο αυτό περιγράφεται ένα σύμπαν της καλοσύνης και του φωτός, που διατρέχεται και στηρίζεται συνεχώς απ’ την Πνοή του Μεγάλου Δημιουργού. Όλοι οι κόσμοι του βρίσκονται σε μια κατάσταση ειρηνικής συνύπαρξης και αλληλοσυμπλήρωσης.
Μεταξύ των κόσμων του σύμπαντος πρωτοστατεί ο πνευματικός κόσμος των αγγέλων, που, σε μια άμεση σχέση με τη βούληση και την Πνοή του Μεγάλου δημιουργού, δρα επικουρικά για την εφαρμογή των δημιουργικών σχεδίων και την τήρηση της ισορροπίας του σύμπαντος.
Οι Πρωταρχικοί και Πρωτογενείς Αρχάγγελοι Γαβριήλ και Μιχαήλ έχουν την έδρα τους στον πλανήτη «Αμάλθεια», που είναι ο ιδιαίτερος πλανήτης των αγγέλων, απ’ όπου, μαζί με τον Πρωτογενή Αρχάγγελο Εωσφόρο και την συνεπικουρία εκατομμυρίων δευτερογενών και τριτογενών αγγέλων, παρακολουθούν, εργάζονται και επεμβαίνουν για την υλοποίηση των εντολών που πηγάζουν απ’ τη βούληση του Μεγάλου Δημιουργού. - Μεταξύ των άλλων καθηκόντων των δύο πρωταρχικών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ είναι το να συνοδεύουν και να οδηγούν την κάθε κριθείσα ύπαρξη στον μυστικό χώρο του «πλανήτη της απόλυτης καλοσύνης». Όμως, αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δύο πρωταρχικών Αρχαγγέλων και δεν μπορεί να συμμετέχει άλλος παρά μόνο οι υπάρξεις που κρίθηκαν να πάνε εκεί για την αιώνια παραμονή τους. – Ο αποκλεισμός του ισόβαθμου Αρχάγγελου Εωσφόρου απ’ αυτή την τιμητική διαδικασία και το ιδιαίτερο ταξίδι στον χώρο της έντονης παρουσίας της Πνοής του Μεγάλου Δημιουργού, στάθηκε η αφορμή για να κατακλυστεί από αρνητικές σκέψεις, που τελικά τον οδήγησαν στην απόφαση να πάρει τους δικούς του αγγέλους και να απομονωθεί στον αφιλόξενο πλανήτη «Λεβιάθαν». -  Ταυτόχρονα αρχίζει να
δημιουργείται ο πλανήτης «Γαία», σαν ένα μικρό αντίγραφο του «πλανήτη της Απόλυτης Καλοσύνης», όπου μέσα σε συνθήκες απόλυτης ισορροπίας και αρμονίας θα εμφανιστεί ο Άνθρωπος, που σαν ον θα είναι η υλοποίηση μιας αγγελικής ύπαρξης του φωτός και μια πρωτοφανής δυνατότητα αισθητικής υλοποίησης του Έρωτα και του δημιουργικού του αποτελέσματος.- 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 



Ο Γιώργης Παπανικολάου (Γιώργης Ζτρέκος), που γεννήθηκε στο Αγρίνιο, σπούδασε οικονομικές και παιδαγωγικές επιστήμες, ενώ παράλληλα ασχολιόταν με το γράψιμο και τη ζωγραφική.
Έχει πραγματοποιήσει δυο ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, κι έχει δημοσιεύσει άρθρα και δοκίμια με ποικίλα κοινωνικά και φιλοσοφικά θέματα.
Στις αρχές του 2007 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΗ» από τις εκδόσεις Σ.Ι.Ζαχαρόπουλος, που είχε καλές κριτικές από εφημερίδες και αναγνώστες.
Το Νοέμβρη του 2011 κυκλοφόρησε από τις ίδιες εκδόσεις η φιλοσοφική πραγματεία «Η ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ», που, με ιδιαίτερα εμπεριστατωμένο και τεκμηριωμένο τρόπο, δίνει απαντήσεις σε κάποια καίρια υπαρξιακά και κοινωνιολογικά ερωτήματα.
Τον Φεβρουάριο του 2014 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Οσελότος» η ποιητική του συλλογή με γενικό τίτλο «ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΕΣ», που περιλαμβάνει και κάποιες απεικονίσεις έργων του ίδιου του ζωγράφου και συγγραφέα.

Το μεταφυσικό μυθιστόρημα «Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οσελότος», είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας με γενικό τίτλο «Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ», που θα συμπληρωθεί σε εύθετο χρόνο με το δεύτερο βιβλίο «Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ» και το τρίτο βιβλίο «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου