Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ " Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά "






Μόλις 27 χιλιόμετρα από τις Σέρρες, το δάσος του Λαϊλιά είναι ένα μέρος μαγευτικό με έκταση 33.000 στρεμμάτων κατάφυτων από οξιές και δασική πεύκη. 
Λαϊλιάς ή Γιαϊλιάς, σημαίνει στα τούρκικα "τόπος αναψυχής", οπότε από την ετυμολογία του και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι ήταν από τον 17ο αιώνα κιόλας μια τοποθεσία όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονταν για να ξεφαντώσουν. 
Στην κορυφή του που ονομάζεται Αλή Μπαμπάς υπάρχει μια πηγή που ακόμη και σήμερα αναβλύζει πεντακάθαρα νερό, ιδανικό για την παρασκευή του τοπικού παραδοσιακού γλυκίσματος, του περίφημου ακανέ. 
Στα βόρεια της κορυφής, σε υψόμετρο 1.600 μέτρων βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά, δημιούργημα του ΕΟΣ Σερρών - όπως και το σαλέ με την καφετέρια και το καλό φαγητό. 
Όμως ο Λαϊλιάς δεν είναι ένα αποκλειστικό θέρετρο για σκι: από το δάσος του περνάνε τα μονοπάτια Ε4 και Ε6 που διέρχονται από το Καπνόφυτο και καταλήγουν στην Άνω Βρουντού. 
Η χλωρίδα του τόπου, η πλούσια ορνιθοπανίδα του, με 10 είδη πουλιών να προστατεύονται από σχετική οδηγία της Ε.Ε., και το ιδιαίτερο, αξηρικό βιοκλίμα της περιοχής τον κάνουν έναν πραγματικό παράδεισο - δορυφόρο των Σερρών.
Διαμονή σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στις Σέρρες Διαμονή στις Σέρρες 
Πλήρης κατάλογος καταλυμάτων. Ξενοδοχεία, ξενώνες, studios, κατοικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα στις Σέρρες.
Αν και για αρκετό καιρό αυτό το αγνοούσαν ακόμα και οι ντόπιοι, σήμερα επιστρέφουν στο δικό τους βουνό γιατί συνειδητοποιούν σιγά σιγά ότι το πάθος για τη φύση δεν εξαντλείται σε μερικές καταβάσεις πάνω στα χιονοπέδιλα... 
Στην αφετηρία της πίστας γίνεται ενοικίαση εξοπλισμού για όσους δεν έχουν τα δικά τους σύνεργα. Για τους αρχάριους επισκέπτες, πραγματοποιουνται μαθήματα στην ιδιωτική σχολή του χιονοδρομικού, στην οποία διδάσκουν έμπειροι καθηγητές. Επίσης, υπάρχει κατάλληλος φωτισμός που επιτρέπει και το νυχτερινό σκι. Eίναι ένα από τα αξιολογότερα χιονοδρομικά κέντρα της Eλλάδας, το οποίο κάθε Σαββατοκύριακο, συγκεντρώνει πάρα πολλούς λάτρεις του σκι, τόσο ερασιτέχνες όσο και αθλητές, όχι μόνο Σερραίους αλλά και από όμορους Nομούς, κυρίως της Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ - ΔΙΑΜΟΝΗ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


Aπέχει από την πόλη των Σερρών είκοσι επτά (27) χιλ. και ο δρόμος που το συνδέει με την πόλη είναι ασφαλτοστρωμένος και εκχιονίζεται καθημερινά, στις περιόδους των χιονοπτώσεων.

Χαρακτηρίζεται από πολύ καλή χιόνωση, η οποία σε συνδυασμό με την πολύ καλή κατάσταση των πιστών και την κατάφυτη περιοχή στην οποία βρίσκονται, δημιουργεί άριστες προϋποθέσεις προσέλκυσης του κόσμου, ενισχυομένου αυτού και από την εύκολη πρόσβαση, λόγω του πολύ καλού και σύντομου οδικού δικτύου.
Tο καταφύγιο απέχει από την πίστα περίπου τρία (3) χιλιόμετρα. Για τη φιλοξενία στο καταφύγιο απαιτείται προσυνεννόηση με τον EOΣ. 
Για την διαμονή σας η γύρω περιοχή προσφέρει πολλά καταλύματα (ξενοδοχεία, παραδοσιακά ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια), με μεγάλη ποικιλία τόσο στην παροχή υπηρεσιών όσο και στις τιμές. 
Επίσης και για τη διασκέδαση σας υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στις διάφορες ταβέρνες, καφετέριες αλλά και εγκαταστάσεις διαφόρων δραστηριοτήτων. 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ



Διαθέτει μιά βασική χιονοδρομική πίστα συνολικού μήκους χιλίων (1000)μ. και πλάτους 60μ. η οποία εξυπηρετείται από ένα συρόμενο χιονοδρομικό αναβατήρα, μήκους 850μ, που μπορεί να μεταφέρει επτακόσια (700) άτομα την ώρα. Tελευταία, έγινε επέκταση του αναβατήρα αυτού κατά άλλα 200μ , ώστε να φθάνει μέχρι την κορυφή του βουνού (υψόμετρο 1850 μ.). Yπάρχει ένας ακόμη μικρός συρόμενος αναβατήρας, μήκους 200μ για αρχάριους.

Πιο συγκεκριμένα: Μια πίστα καταβάσεων 1200 μέτρων, μπλε-κόκκινο-μαύρο Μια πίστα δρόμων αντοχής διάθλου Χώρο εκμάθησης αρχαρίων πράσσινο μπλε με baby lift 2 Συρόμενους αναβατήρες Σαλέ Bar Πάρκινγκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου