Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - ΓΙΩΤΑΚΟΥ " Kαι η ζωή μας είναι ευτυχία "

πηγή φωτογραφίας 

Ένα ρόδινο ανθάκι με καλημέρισε πρωί, πρωί και σήμερα.
« Έτσι θα πρέπει να είναι η ζωή σου. Όχι κλαψουρίσματα και διαμαρτυρίες» ψιθύρισε χαμογελαστά και θάρρεψα πως με κοίταξε κιόλας.
.Έγειρα το κεφάλι μου, σε μια χαριτωμένη υπόκλιση και χαιρέτησα το πρώτο αγεράκι που πέρασε βιαστικά δίπλα μου, σφυρίζοντας την πρώτη καλημέρα.
O ήλιος πρόβαλε και με δυνάμωσε.
Στάθηκα ολόρθη αγναντεύοντας τον κατακάθαρο ουρανό και γεμάτη χαρά αντιχαιρέτησα και εγώ, ό,τι βρισκόταν γύρω μου.
«Καλημέρα ήλιε, καλημέρα πρωινό απαλό αγέρι, καλημέρα ανθισμένη ανεμώνη, καλημέρα παππού, που σκυμμένος σκαλίζεις με όμορφα σχέδια τη φλογέρα σου. Σε λίγο ο ήχος της θα σκορπιστεί παντού και οι καρδιές των ανθρώπων θα αγαλλιάσουν.
Πέρα κατά την Ανατολή ο ήλιος έντυνε με μενεξελιά απόχρωση τα βουναλάκια. Ο αέρας μύριζε υγρασία και οι αισθήσεις μου σε μια πλήρη έκρηξη απολάμβαναν τον κόσμο που ο Θεός μας έπλασε.
Και εκείνη ακριβώς τη στιγμή αισθήσεις και συναισθήματα πλέχτηκαν και σχημάτισαν τη σωστή στο μυαλό μου τη σκέψη. Και κάπου μέσα μου σαν να άκουσα μια μυστική, γλυκιά φωνή να μου σιγομουρμουρίζει. Τέντωσα τα αυτιά μου για να ακούσω καλύτερα, άνοιξα την καρδιά μου..
«Άνθρωπε σήκω! Η φύση σε κράζει να γιορτάσεις μαζί της. Διώξε το άγχος που σε κρατά δεμένο στο χώμα. Βγάλε φτερά και υψώσου εκεί που η μελαγχολία , ο φόβος και η καθημερινή η μέριμνα...δεν θα σε φτάνει. Σκούπισε το δάκρυ που το πρόσωπό σου αυλακώνει. Δες τη ζωή με χρώματα ωραία φτιαγμένη. Έλπιζε μόνο! Έλπιζε και η κλειστή καστρόπορτα θα ανοίξει...
Και τότε θα δεις τη χαρά να αδερφώνεται με την αισιοδοξία. 
Θα δεις τη ζωή με τρυφερότητα, με αγάπη, με ελπίδα, λουσμένη με το φως που η ευτυχία θα σκορπά γύρω σου και μέσα σου και παντού!
Το πρωινό αεράκι θα σταματήσει πάνω στο τριαντάφυλλο, κοντά στο χαμομήλι και το άρωμά τους θα το πάρει...
Χαμόγελο είναι η ζωή των λουλουδιών...
Γιατί να μην είναι χαμόγελο και άρωμα και η ζωή των ανθρώπων;»
Και εκεί η μυστική αυτή, θεία, φωνή σταμάτησε.
«Η ευτυχία μας καρτερεί!» μου φάνηκε πως ξανάκουσα. Τέντωσα ξανά την ακοή μου. Σωστά είχα ακούσει.
«Η ευτυχία μας καρτερεί». Σκίρτησε η καρδιά μου. Tο πήρα απόφαση. Τέλος οι μελαγχολίες και οι δυσαρέσκειες. Η ζωή είναι ωραία! ;Oταν θελήσεις να τη δεις και συ ωραία...Είσαι ελεύθερος να θέσεις σκοπούς και να τους υπηρετήσεις. Η πάλη είναι εσωτερική σου υπόθεση. Την επιτυχία ή την αποτυχία, την ευτυχία ή τη δυστυχία του ανθρώπου η θέληση τη ρυθμίζει. 
Και μην ξεχνάς... Ο ήλιος ανατέλλει για όλους! 
Η πάλη νικά το απαισιόδοξο κοίταγμα της ζωής. Στάσου γενναίος και δυναμικός στους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες. Τέτοια στο δρόμο σου δεν θα βρεις, αν δεν τα κουβανείς μεσ’ την ψυχή σου. Γίνε ο νικητής της ζωής, χαίρου με τη χαρά της αισιοδοξίας.
Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ!
Κάντο σύνθημά σου!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου