Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Έφη Κοντού – «Άσε με στο όνειρό μου» - νέο single.


Η Έφη Κοντού μας τραγουδά “Άσε με στο όνειρό μου” και επιστρέφει δυναμικά στη δισκογραφία!
Το νέο της τραγούδι με την υπογραφή του Γιώργου Μουκίδη φέρνει ξανά στο προσκήνιο μια αγαπημένη φωνή, μια ιδιαίτερη ερμηνεύτρια.
Με τη χαρακτηριστική βελούδινη χροιά της η Έφη Κοντού μας συστήνεται ξανά και μας καλεί να συνταξιδέψουμε στα όνειρα της.
Η Έφη Κοντού μας πρωτοσυστήθηκε το 1989 με τον Τάκη Μουσαφίρη, αποτέλεσε την τελευταία μούσα του Γιώργου Ζαμπέτα, 
συνεργάστηκε με τους Γιάννη Πουλόπουλο, Δημήτρη Μητροπάνο, Πασχάλη Τερζή και παρά τη σημαντική της πορεία στο ελληνικό τραγούδι, 
απείχε συνειδητά από το χώρο για αρκετά χρόνια.

Το νέο της τραγούδι “Άσε με στο όνειρό μου” που κυκλοφορεί στο τέλος Νοεμβρίου αποτελεί μια πολύ δυνατή πρόταση καθώς συνδυάζει
το τανγκό με το καλό λαϊκό τραγούδι. Τη μουσική και τους στίχους έχει γράψει ο δημιουργός δεκάδων μεγάλων επιτυχιών, Γιώργος Μουκίδης

Αξίζει να αναφέρουμε τους εξαιρετικούς Ζωή Τηγανούρια και Γρηγόρη Πετράκο, οι οποίοι συμμετείχαν στην ηχογράφηση στο ακορντεόν και στις κιθάρες αντίστοιχα. 
Την ενορχήστρωση και παραγωγή έχει κάνει ο γνωστός παραγωγός, Αντρέας Γιατράκος. 

Το τραγούδι θα κυκλοφορήσει από την Sonar Music| Cobalt Music και είναι στην διάθεση σας για μετάδοση σε μορφήmp3(επισυναπτόμενο).




Μπορείτε από τα παρακάτω links να κατεβάσετε και την unplugged version του τραγουδιού σε μορφή mp3 και wav.


Official links


Η Έφη Κοντού γεννήθηκε στη Λάρισα και μόλις τέλειωσε το σχολείο πήγε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει τουριστικά επαγγέλματα. Ένα τυχαίο γεγονός τη φέρνει στο τραγούδι και στις μεγαλύτερες πίστες της συμπρωτεύουσας να τραγουδά στο πλευρό του Πασχάλη Τερζή. Αμέσως ακολούθησε το πρώτο της συμβόλαιο με την ΜίνωςΜάτσας και Υιός. 
1986 Κατεβαίνει για πρώτη φορά στην Αθήνα και αμέσως συνεργάζεται με τον Γιάννη Πουλόπουλο, εμφανιζόμενη στο πλευρό του. 
1987 γνωρίζει τον Γιώργο Ζαμπέτα που έμελλε να αποτελέσει το σημαντικότερο σταθμό στην καριέρα της και συνεργάζεται μαζί του στη Φαντασία. 
1989 κυκλοφορεί ο πρώτος της δίσκος σε στίχους και μουσική του πιο πετυχημένου δημιουργού της εποχής, του Τάκη Μουσαφίρη. Συνεχίζει με τον Δημήτρη Μητροπάνο αλλά και με τον Στράτο Διονυσίου, λίγο πριν αυτός φύγει. 
Στο μεταξύ η Έφη ψάχνοντας τρόπους να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις φωνητικές της ικανότητες και να σπουδάσει πάνω στο νέο και απρόσμενο επάγγελμά της, καταλήγει στη σπουδαία δασκάλα-τραγουδίστρια και μετέπειτα στενή της φίλη, JulieMassino. 
1991 κυκλοφορεί το δεύτερο δίσκο της “Κοκτέιλ” στον οποίο περιλαμβάνεται το ντουέτο της με τον Πασχάλη Τερζή “Πάλι συννέφιασε” και στη συνέχεια το 1992 το δίσκο της “Ραντεβού”. 
1993 παρουσιάζει τον τέταρτο δίσκο της με τίτλο “Γεια σου έρωτα” με τα τελευταία τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, που ο ίδιος της είχε αφήσει τις μελωδίες, με μοναδική επιθυμία να τα τραγουδήσει “με τη φωνή της”. Δυστυχώς ο Ζαμπέτας δεν πρόλαβε να ακούσει ολοκληρωμένοαυτότο δίσκο και “να τα καμαρώσει” όπως συνήθιζε να λέει. 
Τους στίχους των τραγουδιών έγραψε ο Σαράντης Αλιβιζάτος που τον είχε καθοδηγήσει ο ίδιος ο “Δάσκαλος”. 
Οι κριτικές για το δίσκο αλλά και η επιτυχία του, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
1996 κυκλοφορεί τον επόμενο δίσκο της “Κάποιοι άγγελοι στη μπάρα”. 
2001 τη “Σύγκρουση μετωπική” σε μουσική και στίχους Νίκου Τερζή. 

Έχοντας ήδη συνεργαστεί και γνωρίσει τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του τραγουδιού (Γιάννη Πουλόπουλο, Δημήτρη Μητροπάνο, Στράτο Διονυσίου, Τόλη Βοσκόπουλο, Σταμάτη Κόκοτα, Μαρινέλλα, Βίκυ Μοσχολιού, Γιάννη Πάριο, Πασχάλη Τερζή, Βασίλη Καρρά, Αντύπα, Κατερίνα Στανίση, Γιώργο Μαργαρίτη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Σταμάτη Γονίδη και άλλους) αλλά και δημιουργούς που λάτρεψαν την φωνή της όπως ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Άκης Πάνου, ο Τάκης Μουσαφίρης, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Μάριος Τόκας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Τάκης Σούκας, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Έφη αποφασίζει να απέχει συνειδητά από τη δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις από το 2002 έως το 2010 νιώθοντας πως δεν έχει κάτι σημαντικό να πει. 
2010 η Έφη ζητά από τους Mastertempo να διασκευάσουν “Τ’ αγόρια”, το πιο δημοφιλές τραγούδι από το δίσκο της με τον Γιώργο Ζαμπέτα. 

2012 τραγουδά Χρήστο Νικολόπουλο και Δημήτρη Τσάφα στο τραγούδι “Να καούνε τα καμένα”. Στο τέλος της ίδιας χρονιάς συνεργάζεται με τον Πητ Γιατράκο και την Ρένα Καμάρη στο τραγούδι “Το φιλί ζεστό να κρατήσουμε”. 

Η καλλιτεχνική της πορεία συνεχίζεται στον αγαπημένο της χώρο του λαϊκού έντεχνου, στον οποίο άλλωστε την έχουν τοποθετήσει και οι μεγαλύτεροι δημιουργοί του χώρο







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου