Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΟΛΓΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΝΤΙΝΟΔΗΜΟΥ " ΑΠΟΗΧΟΙ ΧΡΩΜΑΤΩΝ " Ποιητική Συλλογή

  • Κυκλοφόρησε η νέα Ποιητική Συλλογή " Απόηχοι Χρωμάτων " της Ολγας Κανελλοπούλου - Ντινοδήμου από τις εκδόσεις Αγγελάκη.
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 
  • Η Όλγα Κανελλοπούλου-Ντινοδήμου γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει κάνει σπουδές στη φιλοσοφία και στην ψυχολογία. Μετά από μαθήματα πιάνου και θεωρίας στο Εθνικό Ωδείο, κάνει μουσικολογία στη Santa Cecilia της Πάρμας στην Ιταλία. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στα καλλιτεχνικά, σε διάφορες εφημερίδες, δίνοντας διαλέξεις πάνω σε μουσικά θέματα. Το 1979 ίδρυσε το Μουσικό Σύλλογο <<ΛΙΝΟ>>, διοργανώνοντας μουσικοποιητικές βραδιές.Το 1980 ίδρυσε την παιδική χορωδία του δήμου Δάφνης, έχοντας τη διεύθυνσή της για δυο χρόνια. 
    Εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο <<Θέμα Συνειδήσεως>> μυθιστόρημα και ποίηση διακόσιες ογδόντα σελίδες το 1979. Δύο ποιητικές συλλογές <<Μικρές Ζωές Μεγάλες Πνοές>> και <<Στιγμιαίες Εικόνες>> το 1980. Έχει εκδώσει ένα συγγραφικό έργο τετρακοσίων πενήντα σελίδων το 1980, την <<Έντεχνη Ευρωπαϊκή Μουσική>> και υπό έκδοση δύο τόμους τετρακόσιες είκοσι και τετρακόσιες τριάντα σελίδες την <<Ιστορία της Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής>>. Ποιήματά της και διηγήματα είναι στο <<Πολύπτυχο>> του 1982. Ποιήματά της είναι στο βιβλίο <<80 Χρόνια Γυναικείας Ποίησης 1900-1980>>. Η ποιητική συλλογή <<Θεοί Εσμέν>>, Μάρτιος 2015 και δεύτερη έκδοση Οκτώβρης 2015. Η ποιητική συλλογή <<Αγγίγματα Ψυχής>> 2015 και η ποιητική συλλογή <<Απόηχοι Χρωμάτων>> 2016. Ποιήματά της είναι στο βιβλίο << Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΙΧΟΣ>>, 2015.Στο βιβλίο <<INTELLIGENTSIA 02>>, 2015. Στο βιβλίο << ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ>> 2015. Στο βιβλίο <<ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ>> 2016. Έχουν μεταφρασθεί ποιήματά της στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά. Έχουν μελοποιηθεί αρκετά ποιήματά της και έχει καταξιωθεί με πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις. 
    Είναι μέλος του Μουσικού Συλλόγου <<Λίνος>>, του Μουσικού Συλλόγου Κορίνθου <<Φοίβος>>, του <<Φ.Ο.Υ.>> , του Φυσιολατρικού συλλόγου <<Όαση>>, του <<Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης>>, του Ομίλου <<Ξάστερον>>, της <<Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών>>, της <<Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών>> και της <<Ελληνικής Ιατρικής βοήθειας>> όπου βοηθάει στην Ασία, στη Νότια Αμερική και Αφρική, κάνοντας παράλληλα ντοκιμαντέρ. 
    Ομιλεί Αγγλικά, Ιταλικά


ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ
  • 2:33 μ.μ.
    ΕΡΩΤΑΣ Απόψε δε θα μιλήσω. Θέλω να σκεφτείς τον έρωτα... Αυτόν που ξεσήκωσε Τροία ολόκληρη. Αυτόν πού στο αίμα έπνιξε αμέτρητες φορές την οικουμένη. Εκάβη μάνες πόσες θρηνούν! Απόψε δε θα μιλήσω. Θα γίνω αγέρας, να’ ρθω κοντά σου, στο προσκεφάλι σου θα γίνω φωτιά. Θα μπω στην ψυχή σου που έχει παγώσει, θα δώσω απόψε πνοής ζεστασιά. Απόψε δε θα μιλήσω. Αστέρι θα γίνω να σε κοιτώ. Τα λάθη θα σβήσω, τους πόνους θα πνίξω, θα σ’ έχω κοντά μου σαν φυλαχτό. Έρωτα!
  • * * * *
ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ Το ταξίδι της ζωής σκληρό, τ’ ανέμου ο κήπος δροσερός, προορισμοί δύσκολοι, σημασία έχει να τους μοιράζεσαι! Συνήθως η αγάπη θρέφει καρδιά, όχι αυτιά, τα λόγια στέρεψαν, η ουσία έμεινε…ακόμα υπάρχει. Μια ανελέητη κόντρα κλονίζει φωνήεντα, στην κουπαστή επιθυμιών καραβιού. Κουρσεύουν οι ανεκπλήρωτοι φόβοι τού νου, μα της ψυχής σε στέλνουν αλλού. Η ικανότητα του σύμπαντος αναλλοίωτη, ότι δίνουμε…τελικά αυτό απολαμβάνουμε!
* * * *

ΝΥΧΤΕΣ ΑΦΕΓΓΑΡΕΣ Άφησα πίσω το νανούρισμα της θάλασσας, τα δάκρυά μου ξεχειλίσανε ποτάμια. Ήρθε βοριάς, ήρθε νοτιάς κι όλα στερέψανε, ήλιος και φως κρύφτηκαν κι έγιναν σκοτάδια. Νύχτες αφέγγαρες μες στα σκοτάδια, ήπια χούφτες το κρασί για σένα φως μου. Τ’ άστρα αλλού βρήκαν φωλιά, μέσα σε πέλαγα και στην καρδιά μου μείναν μόνο τα σημάδια! Έτρεχες πίσω από το σούρουπο και γέλαγες, σκόρπιζες σ΄ όλους μας απλοχεριά αγάπης, είσαι παντού, αλλά για μένα υπάρχεις δίπλα μου, μ’ αρέσει πάντα να μαθαίνω από τα λάθη. Νύχτες αφέγγαρες μες στα σκοτάδια, ήπια χούφτες το κρασί για σένα φως μου. Τ’ άστρα αλλού βρήκαν φωλιά μέσα σε πέλαγα και στην καρδιά μου μείναν μόνο τα σημάδια!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου