Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

ΑΡΣΙΝΟΗ ΒΗΤΑ - Λιογέννητη χώρα




Απόλυτη η εξουσία του ήλιου. Θαλασσινό φιλί κι άμμος χρυσή το καλοκαίρι μου. Τόση ομορφιά πώς να τη χωρέσει ο νους;Παραδίνομαι χωρίς μάχη.Όλες οι αισθήσεις σαν να βρήκαν το καταφύγιό τους.Στο γαλάζιο, το απέραντο του ουρανού και της θάλασσας. Σμίξιμο ερωτικό , χάδι μητρικό, καταφυγή, φευγιό κι επιστροφή. 
Φως ατέλειωτο ακόμα κι όταν η νύχτα ξεκουράζει τα βλέφαρα της μέρας κι ανάβει ένα ένα τα αστέρια στον ουρανό.Στο λευκό, τα ασβεστωμένα σπιτάκια υπακούουν μόνο στην απλότητα των καθαρών γραμμών.Νοικοκυρόσπιτα με αρχοντιά μοναδική. Τα βήματα του χρόνου ηχούν στα καλντερίμια. 
Στα ασημοπράσινα χρώματα της ελιάς που λαμποκοπούν κοιτάζοντας κατάματα τον ήλιο.Αύρες βασιλικού και δυόσμου ,νυχτολούλουδου και γιασεμιού χαιδεύουν τρυφερά, μεθυστικά το πρόσωπό μου. Στη σκιά του πλατανιού και της μουριάς ανασαίνω τη δροσιά. Χαμογελώ στα λαρυγγίσματα τα ατέλειωτα των τζιτζικιών που ξεφαντώνουν. 
Ακούω τη μακρινή καντάδα που χαράζει τον ουρανό με μελωδίες έρωτα αγνού κι ίσως ανεκπλήρωτου... '' απόψε την κιθάρα μου τη στόλισα κορδέλες...''Οι ροδοδάφνες πάντα εδώ μοσκοβολούνε στο πρώτο δειλό και ντροπαλό, αχνό φύσημα του νοτιά. Στεναγμός στα χείλη.Έννοιες , καημοί, λογισμοί σκορπίζονται σαν ισχνό σύννεφο. Νήφουσα η καρδιά.Κλείνω τα βλέφαρα και πίνω στάλα στάλα τις ανατολές και τις δύσεις. Xιλιάδες χρόνια δυο θάλασσες αγκαλιάζουν στοργικά τις εποχές μας. 
Διάφανη, ξεκάθαρη, απτή, κατανοητή στα μέτρα του ανθρώπου η Ελλάδα! Η πατρίδα μου, η πατρίδα μας γονατισμένη από τόσες και τόσες αδικίες υψώνει το καλοκαίρι της, το λάβαρό της και καλεί εμάς κι όλους σε μια συνάντηση. Όποιος ένιωσε το κάλεσμα κι ακολούθησε, ένιωσε αυτό που ορίζεται σα χαρά ή γιατί όχι ως ευτυχία!Και όλα είναι διαφορετικά, καθώς αποκαλύπτεται με ενάργεια πως η δύναμη και το θάρρος που έψαχνε είναι εδώ,σε αυτή τη γωνιά της γης!Απλά άνοιξε τα μάτια ,τα αυτιά, την καρδιά! Ακολούθησε!Χιλιάδες χρόνια όλα γύρω θέλουν να πείσουν και το καταφέρνουν πως η ζωή είναι ωραία σε τούτη την όμορφη , λιογέννητη χώρα! 
κι ο ποιητής 
''Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα ,και θα αισθανθείς μέσα σου να λαχταρίζει κάθε είδος μεγαλείου.''














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου