Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΜΙΝΑ ΜΠΟΥΛΕΚΟΥ " Ο Ρόλος της Γυναίκας στην Σύγχρονη Εποχή μας "





Ο ρόλος της γυναίκας από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα είναι πολυδιάστατος, είναι μάνα, αγωνίστρια, εργαζόμενη, έχει από την φύση της το ένστικτό της αυτοσυντήρησης και παράλληλα βρέθηκε σε θέση ικανή να ανταπεξέλθει στις πιο μεγάλες προκλήσεις που της επέβαλλε η κοινωνία συμμετέχοντας στα μεγαλύτερα κινήματα διαμαρτυρίας για την Ελευθερία, την Ισότητα και την Δημοκρατία.
Αποτέλεσε και αποτελεί ένα ξεχωριστό σύμβολο πηγαίας έμπνευσης στις τέχνες και στα γράμματα, υμνήθηκε ανά τους αιώνες ενσαρκώνοντας μια σταθερά προοδευτική αλλαγή στο ρου της ιστορίας. 
Ωστόσο παρά την χειραφέτησή της και την ισότητα των δυο φύλων, η γυναίκα ακόμη και σήμερα υφίσταται φαινόμενα κοινωνικού ρατσισμού και αποκλεισμού κυρίως στις πιο υποανάπτυκτες χώρες όπου κυριαρχεί ο θρησκευτικός φανατισμός και όπου η παιδεία δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς.
Κύριο μέλημά κάθε γυναίκας που παλεύει και αγωνίζεται στις μέρες μας, είναι να αντιταχθεί σε κάθε είδους κοινωνική ανισότητα που την θέτει εκτός, βάζοντας την στο περιθώριο. Ο αγώνας της καταξίωσης της είναι και παραμένει ένας Διαρκής Αγώνας Δρόμου.
Έχουμε χρέος ως Γυναίκες να υπερασπισθούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας, της ελευθερίας του λόγου της έκφρασης, της ίσης μεταχείρισης και των ευκαιριών που θα μας δώσουν έναν ευρύτερο και πιο ουσιαστικό ρόλο στο Κοινωνικό Γίγνεσθαι.
Έχουμε καθήκον να εναντιωθούμε σε κάθε είδους σωματικής και ψυχικής Βίας που εξαθλιώνει, προσβάλλει, θίγει την προσωπικότητά, την ακεραιότητά και την υπόστασή μας ως ΓΥΝΑΙΚΕΣ. 
Θα ήθελα να επισημάνω ότι όλο και περισσότερο γυναίκες σε όλον τον κόσμο αναζητούν ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην κατάρτιση, στην μελέτη της επιστήμης, και των τεχνολογικών επιτευγμάτων.
Ο δρόμος προς την αξιοπρεπή εργασία για τις γυναίκες έχει ιδιαίτερη σημασία, διεκδικώντας να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους, της οικογένειας τους, της κοινότητας που ανήκουν και εν γένει της χώρας που διαμένουν.
Ας σταθούμε αλληλέγγυές σε κάθε γωνιά του κόσμου, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα μας να προσφέρουμε και να αγωνισθούμε για ένα Καλύτερο Αύριο. 
Μίνα Μπουλέκου
Από το Βιβλίο μου 
"Προβληματισμοί του Σύγχρονου Ανθρώπου" 
Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ 2016 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου