Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΟΙΡΑΣ " SPLITTING "


Στέλιος Μοίρας - Splitting 
Εκδόσεις  - Andy's
Ετος - Μάϊος 2017 
Είδος - Μυθιστόρημα 


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ 


Βρίσκεις λεφτά, ανθρώπους, φαντασιώσεις, είδωλα… Τι είναι αυτό που δεν βρίσκεις από εσένα;

«Αυτό που λες τόσην ώρα δεν μπορεί να εξηγήσει παρά μόνο ένα πράγμα: Έναν ψευδή εαυτό. Οι περισσότεροι τώρα πια ζούνε μέσα από ψευδείς εαυτούς…»
Στην Ελλάδα του σήμερα, ένας νέος με αφορμή την απόλυση από την εργασία του, ξεκινά μια συνεχή εσωτερική κ εξωτερική σύγκρουση με τον κόσμο του. Σε μια ρευστή εποχή κοινωνικών αλλαγών βρίσκεται ξαφνικά ακίνητος μπροστά στη ορμή των πραγμάτων, ψάχνοντας να δει πέρα από τη εφήμερη ευκολία κάθε είδους καταναλωτισμού και καταχρήσεων.
Τι γίνεται όμως όταν αποφασίζει να αυτοσχεδιάσει; Να αφεθεί στον ηλεκτρισμό του;
Με όχημα τη μουσική ξεκινά μια απεγνωσμένη αναζήτηση για κάτι αληθινό και σταθερό στη ζωή και τον έρωτα. Στο δρόμο του θα βρεθούν «κατάσκοποι» και «ρουφιάνοι» βινυλίων, μουσικοί, ιδιοκτήτες δισκογραφικών εταιρειών, φιγούρες τάξεων σε παρακμή, συγγραφείς, μορφές και καταστάσεις, συνθέτοντας το δικό του rock n roll ψηφιδωτό σε μια χώρα που ξεκινά να φλέγεται σε ένα μέλλον κοντινό.
Ένα πυρετικό μυθιστόρημα «δρόμου» για την προσωπική αναζήτηση της πληρότητας. Ένα οδοιπορικό από το Λονδίνο έως τα νησιά του ελληνικού καλοκαιριού και μια ψυχεδελική κατάδυση από την φτιασιδωμένη επιφάνεια προς την αγνή ομορφιά.



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ 

i.
[…]Μέσα στα μπερδεμένα τελευταία λόγια του υπήρχε μια συνοχή που θα την καταλάβω αργότερα σκέφτομαι όσο συνοδεύω τα κορίτσια στα δωμάτια τους. Το ήξερε και αυτός την ώρα που με καληνύχτιζε κοιτώντας με έντονα, σα να απολογείται που δεν είπε καθαρότερα τις σκέψεις του. 
Η Αγκουέρδα με την Εστρέλλια ανοίγουν την πόρτα διακριτικά. Πιάνω την Εμίλια από το χέρι, ζητώντας της να περιμένει για λίγο. Να μείνει μαζί μου. Ένα αμάξι περνάει και οι προβολείς μας χτυπούν. Την θέλω. Πολύ. Δίπλα μου. 
«Πώς φαντάζεσαι τη ζωή σου;»
Δε μου απαντάει για λίγο. Παίζει με μια πέτρα στη μύτη του παπουτσιού της.
«Όπως τώρα» λέει τελικά και μετά με ρωτάει το ίδιο, σαν παιχνίδι πειραχτικής επανάληψης. Είναι γλυκιά και όμορφη μέσα στο μισοσκόταδο, μυρίζοντας κρασί και τσιγάρο.
«Μια πέτρινη αυλή και μια άνετη φαρδιά καρέκλα. Είμαι ξυπόλυτος και νιώθω την κάψα της πέτρας στην καμάρα του πέλματος. Γύρω στα εξηνταπέντε. Έχω χρόνο μπροστά μου και διαβάζω. Το ‘Μόμπυ Ντικ’, το ‘Αλεξανδρινό Κουαρτέτο’ του Ντάρελ, τον ‘Οδυσσέα’ του Τζόϋς. Έχω χρόνο και τη θάλασσα μπροστά μου, να ξεκινά εκεί που τελειώνει ο τοίχος της αυλής. Σαν χαμηλός ουρανός. Μέσα μια γυναίκα ετοιμάζει λίγα φρούτα και κρασί να πιούμε παρέα. Της αρέσει να πίνει μαζί μου. Βγαίνει και κάθεται όρθια απέναντι. Καταλαβαίνω πως πρέπει να αφήσω το βιβλίο και να της χαμογελάσω. Έχουμε χρόνο»
«Αυτό δεν είναι η ζωή» μου λέει σφίγγοντας τα χείλη για να μην χαμογελάσει.
«Είναι λογοτεχνία» 
Κοιτάζω τα μαλλιά της και μετά το κτίριο της Πινακοθήκης που έχει ένα γαλακτερό περίγραμμα από το φως της νύχτας. Οι πέτρες του λάμπουν θαμπά. Βρίσκω το θάρρος.
«Είναι;»

ii. 
[…]«Μια μέρα κατάλαβα βέβαια ότι σώθηκα ας πούμε από την σκέψη πως θέλω να επιστρέψω στην θάλασσα από όπου βγήκα και όχι στο χώμα όπως οι περισσότεροι. Στο νερό φτιαχτήκαμε ξέρεις, σε οπάλινα και ερυθρά υγρά. Άραγε γιατί αγαπάμε τη θάλασσα; Γιατί μας δημιουργεί ένα άχρονο συναίσθημα όποτε την κοιτάμε ή όποτε βγαίνουμε από το νερό με τον ήλιο να μεγεθύνεται μέσα από τις στάλες; Γιατί δεν έχουμε την ίδια βαθειά ηρεμία μέσα στην πόλη;»[…]

Νέο Μυθιστόρημα "SPLITTING" Official Book Trailer - Στέλιος Μοίρας


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Ο Στέλιος Μοίρας γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Σπούδασε Κοινωνική Εργασία στο Ηράκλειο της Κρήτης . Από το 2009 εργάζεται σαν ως Κοινωνικό Λειτουργός στο χώρο της Ψυχικής Υγείας. 
Το 2012 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Το Παγοποιείο» και το 2015 ακολούθησε η έκδοση του δεύτερου του μυθιστορήματος «Μέσα από τα Μάτια της». Το 2016 εκδόθηκε η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «ΑΠΛΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ». Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. 
Άλλη μία ασχολία του είναι η μουσική, παίζοντας ντραμς και κρουστά σε ροκ και μέταλ σχήματα. Λατρεύει τη τζαζ… τα βινύλια, συνδυάζοντας τα με την προσπάθεια να «χτίσει» κόσμους και καταστάσεις. 
Όλα του τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Andy’s

Οι  επίσημες σελίδες του





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου