Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΑΝΤΛΙΝ Α. " ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΨΥΧΙΑ "



Αδύναμη κι ανίσχυρη,η συγκρότηση του ανθρώπου που έχει στηρίξει την ευτυχία του, σ ένα πολυτελέστατο αυτοκίνητο,σ ένα ρετιρέ στην Εκάλη,σ ένα υπερσύγχρονο κινητό...και σ' όλες τις σχετικές υλικές απολαύσεις.
Την Ευτυχία ο καθένας,την κουβαλά μέσα του και τη φροντίζει καθημερινά με σύνεση.Ευτυχής είναι εκείνος που μπορεί ο ίδιος να κοιτά κατάματα τον εαυτό του (κι όχι με δανεικά μάτια),εκείνος,που πιστεύει στις δυνάμεις του και στις ικανότητες του,αφού η αυτοσυνειδησία κι η αυτοπεποίθηση (ως προαπαιτούμενα)είναι αποτέλεσμα,της ίδιας του της εισχώρησης στα μύχια του εσωτερικού του κόσμου.
Εκείνος που αρνήθηκε να δηλώσει συμμετοχή,στο κυνηγητό μιας ''προκάτ'' και ψεύτικης ευτυχίας,όπως την πρόβαλε η κοινωνία της κατανάλωσης,της πλαστής αφθονίας και του υλικού στείρου ευδαιμονισμού.
Εκείνος που προσπάθησε και πάλεψε για την ψυχοπνευματική του ισορροπία,μέσα από την γνώση,την εμπειρία,την υπομονή,την ολιγάρκεια,την ψυχραιμία,την ηρεμία και το πείσμα για την ελευθερία της ψυχής του και την ευγένεια της καρδιάς του.
Μόνο όταν ο άνθρωπος,καταφέρνει και κατακτήσει τον Εαυτό του,τότε μόνο μπορεί και την δυστυχία να διαχειριστεί (η οποία,είναι αναπόφευκτη κατάσταση μέσα στη ζωή) με σύνεση και τρόπο αποτελεσματικό.
Σοφά τα μαθήματα της εμπειρίας μέσα από την ''δυστυχία'',όταν έχουμε βιώσει αντιξοότητες και δυσάρεστες καταστάσεις,στην κοινωνική,προσωπική κι επαγγελματική μας ζωή! Όταν έχουμε ξεπεράσει τον εαυτό μας,έχουμε πονέσει πολύ κι έχουμε παλέψει με την ανημπόρια..τότε μπορούμε να πούμε πως η Ευτυχία είναι επιλογή και πως όλα τ' άλλα κεκτημένα,μεταφράζονται μόνο σε νούμερα και δη...μηδενικά,μπρος την ουσιαστική αξία της ζωής!
Όποιος όμως στήριξε την ευτυχία του,στην αυτοσυνειδησία,στην αυτοπεποίθηση,με τις ακατανίκητες δυνάμεις της ψυχής,της βούλησης και της πίστης....ότι κι αν αντιμετωπίσει το ''κακό'' και να επιστρέψει ξανά στην κατάσταση της ευψυχίας.
Εκείνος όμως που εξαρτήθηκε..από το πολυτελέστατο σπίτι, από την καλογυαλισμένη αυτοκινητάρα..(κι όλα τα υπέρ- άστοχα),χάνει το κουράγιο του,αποδυναμώνεται και ''μυξοκλαίει'' για την ουτοπική απώλεια της πολυτελούς δυστυχίας του.
Τρόπος σκέψης είναι οι  ευτυχία φίλοι,ψυχή,αυτενέργεια,φρόνηση και δημιουργία.
Μόνο έτσι έχεις τη χαρά να καλωσορίσεις..την Αλληλεγγύη,την κατανόηση, την επιείκεια και την Απλότητα.....μέσα από την Τέχνη της ζωής,αυτή της Ευψυχίας.!!!
Μαντλίν





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου