Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

" Το αέναο Παιχνίδι των λέξεων και των ήχων " Ποιητική-Μουσική Βραδιά.



Φίλοι μου, καλώς ορίσετε στην Ποιητική-Μουσική Βραδιά στην Αθήνα (Βεΐκου 33, Κουκάκι) την Κυριακή 26 Νοέμβρη, 8:00 – 9:30 μ.μ., στον Πολυχώρο Πολιτισμού  " Ωδείο Μουσικής Πράξης " όπου θα παρουσιάσω Εισήγησή μου με θέμα " Λόγος και Μουσική: Υπέρβαση Γλωσσικών και Εθνικών Ορίων. Η Περίπτωση του Εργαστηρίου στο Harvard University Μετάφρασης και Επιτέλεσης Ελληνικής Ποίησης από τη Βασιλική Ράπτη". 
Επιπλέον θα απαγγελθούν ποιήματα της Βασιλικής, δικά μου, του Δ. Ι. Μπαφαλούκου και του Νάνου Βαλαωρίτη ενώ θα ακουστεί σύνθεση μελοποίηση τους από τον Οικοδεσπότη συνθέτη Δρα Κωνσταντίνο Ρεκλείτη. Θα τραγουδήσει και ο εξαίρετος τενόρος Γιάννης Φίλιας (που ερμήνευσε και δικά μου ποιήματα) και η σοπράνο Πένυ Δεληγιάννη. 

Πιο κάτω το πλήρες πρόγραμμα 
.
Τίτλος Βραδιάς : " Το αέναο Παιχνίδι των λέξεων και των ήχων "

Ποίηση – Μετάφραση Βασιλική Ράπτη
Μουσική Κώστας Ρεκλείτης
Εισήγηση: Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης
Συντονισμός Ελένη Τζατζιμάκη
Σόπρανο Πένυ Δεληγιάννη
Πιάνο Παναγιώτης Κραμπής
Παρουσίαση Ποιημάτων α) του Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδη, και
β) των Ε.Τζατζιμίκη, Δ. Ι. Μπαφαλούκου και Νάνου Βαλαωρίτη
.
Ωδείο Μουσικής Πράξης
Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, 8:00 – 9:30 μ.μ.
Βεΐκου 33, Κουκάκι
www. Musicalpraxis.gr 
.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εισαγωγή, Ελένη Τζατζιμάκη
Χαιρετισμός, Βασιλική Ράπτη
.
Εισήγηση, Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης
" Λόγος και Μουσική ": Υπέρβαση Γλωσσικών και Εθνικών Ορίων. Η Περίπτωση του
Εργαστηρίου Μετάφρασης και Επιτέλεσης Ελληνικής Ποίησης της Β. Ράπτη.
.
Απαγγελία ποιημάτων και μεταφράσεων της Β. Ράπτη ποιημάτων των Ιωσήφ. Σ. Ιωσηφίδη, Δημητρίου Ι. Μπαφαλούκου και Ε. Τζατζιμάκη

Παρουσιάση 11 τραγουδιών σε ποίηση Β. Ράπτη σε μουσική Κώστα Ρεκλείτη.
Πένυ Δεληγιάννη σοπράνο και Παναγιώτης Κραμπής πιάνο.

1. Ξύπνημα
2. Μοιραίο
3. 4 εποχές
4. Ιριδίσματα
5. Λεύκα
6. Επέκεινα
7. Πριν απο την ένδοξη άνθηση
8. Sunburnt
9. At night
10. River days
11. A simple stretching
Παρουσίαση ενός τραγουδιού σε ποίηση Δημήτρη Μπαφαλούκο σε μουσική Κώστα Ρεκλείτη.

Γιάννης Φίλιας τενόρος και Παναγιώτης Κραμπής πιάνο.

1. Utopia

Συζήτηση με το κοινό, συντονισμός Ελένη Τζατζιμάκη
.
Μουσική παρουσίαση του ποιήματος-διαδικτυακού παιγνιδιού «ΚΡΑ-ΚΡΑ» του Νάνου Βαλαωρίτη και της Βασιλική Ράπτη με Γιάννη Φίλια, Πένυ Δεληγιάννη και Παναγιώτη Κραμπή.


Σημείωμά μου : για τη φίλη Καθηγήτρια στο Haravrd University και μεταφράστρια της ποίησής μου στα Αγγλικά (που θα εκδώσει αργότερα Το Πανεπιστήμιο)

Η Βασιλική Ράπτη είναι Διδάκτωρ Συγκριτικής Φιλολογίας με έμφαση στο Θέατρο από το Πανεπιστήμιο Washington University in St. Louis (2006). Κατά τά έτη 2008-2016 υπήρξε Λέκτορας Νεοελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και τώρα διδάσκει στο Τμήμα Γραφής, Λογοτεχνίας και Εκδόσεων του Emerson College της Βοστώνης των Η.Π.Α., ενώ πράλληλα διευθύνει και το ερευνητικό σεμινάριο Ludics του Κέντρου Ανθρωπιστικών Σπουδών Mahindra στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου τον Ιανουάριο του 2014 ίδρυσε και το Εργαστήριο Μετάφρασης και Επιτέλεσης Ελληνικής Ποίησης. 
Επίσης από τον Ιανουάριο του 2017 είναι υπεύθυνη του Τομέα Λογοτεχνικής Μετάφρασης του ηλεκτρονικού περιοδικού Levure littéraire. Οι δημοσιεύσεις και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη λογοτεχνική θεωρία με έμφαση στη θεωρία της πρόσληψης της Αρχαίας Τραγωδίας και τη θεωρία του παιχνιδιού, τη συγκριτική φιλολογία, τη γυναικεία γραφή στην παγκόσμια λογοτεχνία, το πρωτοποριακό θέατρο, και τον Υπερρεαλισμό.

 Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου