Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΡΕΝΑ ΓΕΡΟΥ - ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΤΟΞΙΚΟΙ


....έφτασε κι αυτή η ηλικία, που δεν δέχομαι πια.

Δεν το μπορώ. Τι να πω; Ψέματα; Αφού δεν μπορώ πια

να "κάνω πως δεν ακούω", ούτε να προσποιηθώ πως δεν είδα.

Τι να γίνει; Μαθαίνεις με το καιρό. Πως αλλιώς; Άργησα, λέω καμιά φορά. Μα και πάλι καλά που τα κατάφερα να κατακτήσω αυτό το "δεν με νοιάζει". Ας πάνε πιο πέρα οι τοξικοί που κουβαλάνε χίλια κόμπλεξ κατωτερότητας στην πλάτη.

Εδώ, καημένε μου, δεν έχει χώρο για σένα. Μπορεί να σε πλήγωσαν μικρό με την απαξίωση που έλαβες και θες τώρα όλους να μας εκδικηθείς. Κι ας μην σου φταίξαμε σε τίποτα.

Μπορεί να συνήθισες να σε χαϊδεύουν οι υφιστάμενοι στο γραφείο κι αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους σαν μηδενικά. Για δες καλύτερα, σε παρακαλώ. Κανείς δεν είναι άχρηστος και πάψε να μας υποτιμάς. Και το μυρμήγκι ανάγκη το έχεις.

Πάει καιρός που μεγάλωσα και αρνήθηκα.

Ναι! Δεν θέλω να ανέχομαι πια! Δεν έχω κι ανάγκη να δεχθώ προσβολές, ακυρώσεις, τερτίπια κι άλλα τέτοια μειωτικά δείγματα συμπεριφοράς.

Γι αυτό έπιασα την πένα κι άφησα το μεροκάματο. Γιατί η πένα σ' ελευθερώνει. Είναι το όπλο και μαζί κι η ασπίδα σου. Και σπάζεις τα δεσμά σου και καλπάζεις λεύτερος. Και δεν είσαι φερέφωνο κανενός κι ανάγκη δεν έχεις.

Αυτή την δημόσιο υπαλληλική συμπεριφορά δεν την άφησα να με καταστρέψει.

Πέρα και πάνω απ' όλα υπάρχουν οι Άνθρωποι.

Αυτοί είναι το πιο σημαντικό κομμάτι μας. Τα μάτια των άλλων ανθρώπων που σου δίνουν εκτίμηση κι αγάπη με ειλικρίνεια κι ανιδιοτέλεια. Κι όχι γιατί σε χρειάζονται.

Αυτό να παλεύεις: Να μην σε χρειάζονται μα να σε εκτιμάν μονάχα.

Ρένα Γέρου








1 σχόλιο: