Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

ΛΕΝΑ ΦΑΤΟΥΡΟΥ " Το Αλφαβητάρι του Έρωτα " - Ποιητική Συλλογή


Λένα Φατούρου - Το Αλφαβητάρι του Έρωτα
Είδος - Ποιητική Συλλογή
Εκδόσεις - Βεργίνα
Έτος Έκδοσης - 2018
ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ
Γ

Γερμένες αγκαλιές σαν πλεγμένη πλεξίδα.
Γρήγοροι χτύποι στο ρολόι της καρδιάς.
Γιρλάντες της ψυχής,φωτισμένη πυξίδα
Γεύσεις του έρωτα στη σιγή της βραδιάς.
Γαντζωμένα τα χέρια,σαν αμπάρες σε πλοίο.
Γιγαντώνει η αγάπη σε φιλιά της φωτιάς.
Γυαλισμένες εικόνες στων ματιών το τοπίο
Γνέθε μου λόγια χωρίς να μιλάς.

✦✦✦✦

Ι

Ίαμα έγινα για να ξεχάσεις.
Ίσκιος σου έγινα,στις ενοχές.
Ίαμβου πόντος να μετριάσεις
Ίσα τους πόνους με τις χαρές.
Ίριδα έγινα, να σε τυλίξει
Ίλιγγου μέθη, ζάλη βαθιά.
Ιέρειας αύρα που θα σε πνίξει
Ίσως μια μέρα, μες τα φιλιά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΦΑΤΟΥΡΟΥ ΛΕΝΑ ---- ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ.
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει εφαρμοσμένη αισθητική, marketing,τεχνική πωλήσεων, σχέδιο και decor. Εργάστηκε ως υπεύθυνη σε εταιρία εξειδικευμένων μηχανημάτων αισθητικής και ιατρικής αισθητικής. Επίσης, ως ελεύθερη επαγγελματίας διατηρώντας ινστιτούτο παραϊατρικών παροχών και ως καθηγήτρια σε σχολές αισθητικής. Στον χώρο της Λογοτεχνίας παρουσιάστηκε την τελευταία δεκαετία, ενώ ασχολείται με τη συγγραφή από μαθήτρια, αποσπώντας διάφορα βραβεία σε ποιήματα και εκθέσεις της.
Έχει παρακολουθήσει δημιουργική γραφή σε όλα τα είδη ποιημάτων, «Η εξέλιξη του στίχου από τον δέκατο αιώνα» της ποιήτριας κυρίας Παναγιώτας Χριστοπούλου Ζαλώνη. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής σε πεζό λόγο και θεατρικό σενάριο, στην ομάδα του συγγραφέα Δημήτρη Βαρβαρήγου, υπό την αιγίδα της UNESCO, τεχνών Λόγου και Επιστημών. Επίσης, έχει παρακολουθήσει σειρά διαλέξεων από το ανοικτό πανεπιστήμιο Κύπρου σε Φιλοσοφία, Γλωσσολογία, Αρχαία ποίηση κ.λπ.
Είναι μέλος του Λογοτεχνικού Ομίλου Πετρούπολης και του Λογοτεχνικού Ομίλου Ιλίου ΞΑΣΤΕΡΟΝ (ειδική γραμματέας,) του «Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος,» καθώς και του συλλόγου «ΛΙΝΟΣ» Λόγου, Μουσικής και Τέχνης, (γενική γραμματέας).
Ποιήματα της δημοσιεύονται σε Λογοτεχνικά περιοδικά και σε διάφορα διαδικτυακά blocs, όπως επίσης έχει παρουσιάσει το έργο της, μέσα από συνεντεύξεις σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια.
Βραβεύτηκε για ποιήματα της, διηγήματα, ποιητικά άλμπουμ και δύο μυθιστορήματα, από την «ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ» από το καφενείο των ιδεών με την ονομασία «ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ» από τον «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ» και από τον Λογοτεχνικό Όμιλο «ΞΑΣΤΕΡΟΝ». Επίσης, τον Οκτώβριο του 2016 βραβεύτηκε με το ΑΡΙΣΤΕΙΟ από την UNESCO Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου για το διήγημα της με τον τίτλο, ‘ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ’. Στον έβδομο παγκόσμιο Λογοτεχνικό διαγωνισμό του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ» το μυθιστόρημα της ‘ΕΝΟΧΟ ΜΥΣΤΙΚΟ’ βραβεύτηκε ως βιβλίο της χρονιάς 2017.

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ: Αθήνα 2013 Ποιητική συλλογή με τον τίτλο: ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Αθήνα 2014 Ποιητική συλλογή με τον τίτλο: ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ ΑΤΛΑΖΙΑ. Αθήνα 2014 Μυθιστόρημα με τον τίτλο: ΣΑΝΤΡΑ Η ΡΑΦΤΡΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ. Αθήνα 2016 Μυθιστόρημα με τον τίτλο: ΕΝΟΧΟ ΜΥΣΤΙΚΟ. Αθήνα 2018 Ποιητική συλλογή με τον τίτλο: ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ. Έχει λάβει μέρος σε τρία συλλογικά άλμπουμ με τον τίτλο: intelligentsia του Λογοτεχνικού Ομίλου Πετρούπολης, στην Ετήσια Κυπριακή Λογοτεχνική έκδοση και στον ποιητικό τόμο του 2017 των Ευρωπαϊκών εκδόσεων Χάρη Πάτση.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου